AUGUST - NYE LA9K

LA9K
KRISTIANSANDSGRUPPEN AV NRRL
VI ER QRV 145.750 SUBTONE 123.HZ
Go to content

AUGUST

MØTER/DROP-IN
Onsdag 23.august ! Da er vi i gang Leif og webmaster kom omkring 10:30,og vi startet med sammensetting av SteppIr,Været er jo helt perfekt,men det ble jo litt trøbbel med testingen av antennen da disse måleboksene som noen skal bruke ikke altid stemmer :) Til slutt ble alt satt sammen igjen,vi koblet til antennen via antenneveksleren og til radioen på broa.YEEEEES da virket det hele helt supert,så gutter hiv disse måleboksene................Da klokka ble omkring halv 5 kom Rune også,men vi måtte ha mer hjelp og en telefon til Tarjei og han kom promt.Det gikk etter hvert fint å få antennen opp,men vi lærte at alle trådantenner må ned først.Det gjenstår litt merking og stripsing av kablene,så nå begynner det å se bra ut.Da virker alt fint igjen,så blir gøy å teste det hele.Vi var jo kjæmpe heldig med været,men det ble en lang dag og ca. kl.21:30 lukket vi døra på bunkeren og kjørte hjem.
Tirsdag 22.august ! Det jobbes ute i masta med forberedelser til å sette opp SteppIr'en,og med en ny kontakt til styrekabelen.Flyradarboksen og antennen er tatt ned da det var kommet vann i boksen,Kenneth er nok i gang med rep.Ja da er nok Tore LB2S glad flyradaren ikke virker :) for da kommer jo Kenneth lengre ned på ranking lista :) :) Vi hadde besøk av LA7DMA Henning til venstre på bildet og LA6RJA Rolf,hyggelig når noen finner oss på Odderøya.Det ble bestemt av noen av oss at i morgen onsdag skal SteppIr antennen settes sammen og monteres i masta,møtes ca.kl.11:00,det er meldt nydelig vær.73 så lenge.
Lørdag 19.august ! Ikke det beste været i dag,så det ble litt innejobbing.SteppIr motorene er testet og de er klare til dyst,vi venter på krympestrømpe og når de kommer setter vi sammen antennen.Vi gjør regning med å sette opp rotoren til tirsdag,og mulig begynne å sette sammen SteppIren ? 80m antennen har høy swr,vi har begynt å lage ny dipol,og setter 60m og 30m dipol i sammen med den.Vi manglet litt deler,som blir innkjøpt.Rune driver litt med printeren sinn,den blir ombygd.Vi ryddet også litt på vifterommet,ikke godt å finne frem der,men coax'ene til antenneboksen har blitt bra og ryddig.Ei lita bunke med qsl kort er kommet,og de er på plass i hylla.En grei liten kruser kom inn fjorden,men los ombord så det ut til :)   God helg og 73.
Lørdag 12.august ! Det jobbes på spreng ute i masta med nye coaxer og med SteppIr,rotoren er klar så vi nærmer oss oppsett igjen.Dere får ta en titt på bildene,som taler for seg sjøl.Vi fikk besøk av Peter LA7QIA som for tiden er hekta på den nye FT8 mode,han fikk vist litt hvordan det virker så mulig noe vi får ta opp.God helg og 73.
Tirsdag 8.august ! En gjeng er tidlig i gang i dag (kl.12:00) og det skal ryddes i kabler i masta og SteppIr settes sammen og testes.Det viser seg at en god del kabler må byttes,og Kjell og Rune er i gang med jobben.Kablene blir nå merket og stripset på innersiden i masta,dette blir andre boller :) Det viser seg at SteppIren ikke er i orden,det er en dårlig motor som lager mye lyd og Leif har tatt den med hjem for å undersøke den.Det ble grilling etter hvert,Rune hadde kjøpt mye godt.God uke og vi ses på lørdag 73.
Lørdag 5.August ! Hallo i dag var broa og lokalene ryddet og vasket da vi kom,har stasjonsbestyreren vært her ? ? det var ivertfall supert i lokalene.Ellers er det gjort litt forberedelser til å gå i masta i morgen (søndag),og det er meningen at restene i masta skal ned. og.SteppIr settes sammen,og settes opp noen meter i masta for testing og kalibrering,så de som leser dette ja det er bare å komme........Da ses vi i morgen 73 ! Bilder fra søndagens jobb er også med her,god jobb gutter.
Tirsdag 1.august ! En fin gjeng i kveld,og besøk av Eivind LA2ZRA.Hyggelig at Asle tok han med i kveld,og det ble vafler og kaffe til alle historiene :) Ellers nil conds på HF,tror ikke den var på i det hele tatt.Ikke mye liv på byfjorden i kveld,men en liten en var på vei ut fra sitt opphold.Sommeren er nok snart forbi,og da håper vi aktiviteten kommer i gang igjen.Ha ei fin uke og 73.

LA9K MEDLEMSMØTE ANDRE TORSDAG I MÅNEDEN DROP-IN TIRSDAG KVELD OG LØRDAG LA9K

BESØK LA9K.NET 465005 (update 10-03-2023)
Back to content