LA9K - Kristiansandsgruppen av NRRL

.net
Gå til innhold
Antennetrøbbel på Odderøya!
Se her

Kurs for deg som vil bli radioamatør - Sjekk her!

Saker til årsmøtet må sendes broa@la9k.net innen 29/2!

Lørdag 4. mai!
Kom mai du skjønne, milde! Webmaster veldig forsinka i dag, så mentor, Torgeir og Einar var allerede godt i gang med dagens småprat og skryt. Jaja, kaffen var i alle fall på kanna og alt var vel. Noen ringte og sa at de ikke kom, men det gikk helt fint, alle klarte seg veldig godt på egenhånd. Per og Leif dukka også opp. Etter at kjeks og kaffe var fortært - og noen viktige coac-kabler ikke rørt - forflyttet forsamlingen seg opp til parkeringa. Der fortsatte praten om StepIR og om den kanskje kunne erstattes med en hexbeam. Det er jo diverse antenne(mast)-muligheter på og rundt bunkeren, kanskje på tide å evaluere behov og bruk? Ikke alle som var enig i det, men tidene (og været) forandrer seg. Webmaster er usikker på om deler av antenne-parken med ditto mast er til gruppas bruk, eller om det er ett medlem sitt ekslusive utstyr(?). Drøsen gikk ei stund i den gode vårvarmen der på parkeringa, såpass lenge at LA2VIA, Jørn, fikk svippa oppom med en liten trask som webmaster har lovet å programmere etter beste evne. Kanskje Jørn kommer på 2m-repeaterne etterpå? Jaja, diskusjonen om antenner fortsetter nok til tirsdagen! 73 så lenge!
Tirsdag 7. mai!
Det er vår!!! Webmaster tidlig på plass i dag, fikk støvsugd sånn noenlunde med en støvsuger uten særlig sug mens lokalet var rimelig tomt for mennesker... Repeater-linken på Redalshei som knytter sammen Arendal (Vakttårnheia) og Kristiansand (Hesteheia) begynte plutselig å virke igjen like etter at bildene ble tatt! (Bildene har dårlig oppløsning siden de er tatt med mobil fra Valhalla på Lund.) Merkelig nok har også en repeater som hører til i Halden også meldt seg inn på repeaternettet og sender callsignet sitt (LA3FRR) på CW stadig vekk. De vanlige karene sitter (som vanlig) og knoter med DMR, radioer og hotspoter. Mulig de kommer i mål i løpet av året, DMR og hotspot er ikke akkurat plug´n play, nei! Leif og Per Ole var i god drøs, og formannen fikk som vanlig hjerteinfarkt pga noe han ikke hadde/trengte ha kontroll på. Medlemsmøte til torsdag, da er tema DMR (med de to som kanskje får det til i løpet av året...). 73!
Torsdag 9. mai!
Månedsmøte med tema DMR - Digital Mobile Radio. Tore, LB2S, presenterte grunnleggende prinsipper og teknologi - selv om de tilstedeværende stort sett bare kunne se bakhodet av ham... Han snudde seg til slutt når maten kom på bordet! Besøk fra både Danmark og fra Grimstad. Susan går på kurset, vil gjerne ha norsk lisens selv om hun har vært radioamatør med US-callsign i ca 50 år. Litt utfordringer med antenner der hun bor, så Asle forsøkte å bistå. Morten var dypt konsentrert med et eller annet, antakelig en kodeplugg til en av radioene igjen. Et av de dyreste headset-ene bør få nye øreputer, de ser rimelig slitt ut. Til lørdag er det redningsøvelse på Flekkerøya og Sambandstjenesten skal bistå. Satser på at vi får med alt utstyret, det står spredd for alle vinder på gruppelokalet, litt her og litt der, kun de med lengst fartstid har en liten anelse om hvor det forskjellige står/ligger. Vi får se om våre trøtte tryner tidlig lørdag morgen klarer å samle sammen alt som trengs... Lykke til til oss! 73!
Lørdag 11. mai!
Redningsøvelse på Geiderøya/Flekkerøya, så det var nok ikke særlig aktivitet på broa denne dagen. Vi bistod med sporing under redningsøvelse på Flekkerøya i dag. Søk og redning ble utført av både Redningsselskapet, Norsk Folkehjelp, Røde Kors, Norske Redningshunder og Flytjenesten. Det var 13 markører spredd over hele Flekkerøy og holmer og skjær i nærheten. (De ble funnet - til slutt.) Vi holdt oss sammen med KO hos Skjærgårdsbygg på Geiderøya, mens LB2S og LB7XI holdt utstyr i gang på Høyfjellet. Totalt var vi 9 stk fra NRRL Sambandstjenesten, 6 fra LA9K og 3 fra LA4A. Alt i alt en vellykket øvelse, men det kommer kanskje en evaluering neste gang vi samles(?). Trackerne kom også til rette igjen etter at 13 av dem hadde vært utplassert på markørene. Ses til tirsdag, 73!
Tirsdag 14. mai!
Webmaster var tidlig ute i dag, så det ble 2-3 timer i fred og ro med omprogrammering av håndradioer for Sambandstjenesten. Noen kontaktproblemer, så det var ikke alle radioer som ble oppdatert. Ca 11 er i orden nå, med riktige repeatere innlagt osv. Ellers litt styr for Tarjei og Morten med justering av repeaterne, de blir vel fornøyde til slutt! Lørdagens øvelse ble også evaluert og det blir nok noen punkt som blir sendt videre til andre frivillige organisasjoner og til NRRL - og til oss selv. Danksebåtene både kom og gikk mens antennemasten står støtt! Ellers holdt mentor, Leif, Einar, Per, Kenneth og Tore som vanlig praten i gang om løst og fast inntil vi pakket sammen og gikk hjem i den gode vår-varmen. 73 - og hipp-hipp til fredags!

Medlemsmøte hver andre torsdag i måneden.Drop-in tirsdag kveld og lørdag formiddag.Sjekk møtekalenderen!Ikke medlem? Meld deg inn i dag!

Besøkende:

hit counter
Tilbake til innholdet